zaterdag 22 augustus 2009

3e vrijdag van de maand

Zoals elke 3e vrijdag van de maand heeft Speleo Limburg een afdelingstocht, vrijdag 21-08-2009 stond “Chantoir de Béron-Ry” op het programma!

19:00uur verzamelen bij Harry van ’t kamp, de volgende deelnemers hadden zich opgegeven voor deze tocht: Puck en Wortel, de Lange, Ruudje, Harry van ’t Kamp, Mupke oet Leiden en Denver.
Na een bak koffie vertrok de bubs richting Remouchamps om zich te melden bij Monsieur Balthasar!

21:20uur na een vriendelijk en kort gesprek met Monsieur Balthasar, vertokken we naar de doline van de Béron-Ry. Bij de ingang stond er gelukkig maar een klein beetje water.

Omdat Mupke nog niet zolang bekent is met ondergronds in België besloot Harry van ’t kamp zich direct met zijn hele lichaam en geest om Mupke te ontfermen.
Zijn hormoonspiegel liep op tot 100%, dit speelde hem parte! Toen hij Mupke advies wilde geven gleed Harry uit en kwam ten val op zijn schouder!!! Aaaauwa!!!

Het laatste groepje (Wortel, de Lange en Denver) deden rustig aan door de étroitures, natuurlijk moesten er weer foto’s worden gemaakt. Aangekomen bij de rest van de groep werd een fles water verdeeld en de nodige powerkoeken opgegeten!

0:25uur besloot het laatste groepje alvast retour te gaan en onderweg nog een paar keer te stoppen voor wat foto’s te maken. Dit leverde weer prachtige gewurm foto’s in de étroitures. Na een kleine zoektocht in het labyrint vonden we onze weg naar buiten terug!

Heerlijk frisse lucht want op sommige plaatsen onder de grond kreeg je een heerlijke welkoms damp van koeien uitwerpselen!

2:20uur omgekleed en wel komt de rest ook in de verte aan lopen, nadat iedereen omgekleed was zijn we in Aywaille gaan kijken of de kroeg nog open was? Mmm alles gesloten, natuurlijk greep Harry van ’t kamp in! ;"Op naar Maastricht we drinken nog wat bij mij!"

3:05uur Ruudje haalt Rochefort 10 uit de kelder, Mupke vindt de Rochefort 10 niet te zuipen en gaat over op normaal bier. Tot grote ergernis van Ruud blijft Mupke in Maastricht slapen, Ruud had afgesproken dat Mupke in Heerlen bleef slapen. Harry begon aan een psychologische oorlogsvoering. Puck kreeg hier een warm gevoel van en trok zich even terug op de doos.

3:50uur deel van de groep trek zich terug naar hun eigen kot, de heerlijke aroma geur van Puck hangt nog steeds op de gang. Pfff het was weer een geslaagd tochtje!

>Meer foto's<

1 opmerking:

  1. Jammer dat ik op vakantie was, anders was ik graag meegegeaan. Zijn jullie "tot helemaal achterin geweest" dus ook na die modderbak / sifon en het knopenkoordje tot op het water?

    Gr

    Frans

    BeantwoordenVerwijderen