vrijdag 8 april 2016

Uitnodiging Klimweekend Philippeville 9 en 10 juli 2016

Het is inmiddels traditie geworden, elk jaar vóór we op zomervakantie gaan, nog even samen klimmen tijdens het Speleo Limburg klimweekend in de
groeve van Villers le Gambon nabij Philippeville (B). Dit jaar ook in het teken van een jubileum van Speleo Nederland, dus we gaan extra aandacht besteden aan het klimmen en aan een fijne introductie voor onze nieuwe leden.
Het klimweekend is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid, met vorig jaar zo´n 75 aanmeldingen. Dit is natuurlijk geweldig en voor de organisatie een flinke opsteker. Maar we moeten ook realistisch zijn, er is een grens aan wat de groeve aan kan wat betreft kampeer- en parkeerplekken en wat de organisatie nog aan kan en wil.
Diverse geluiden uit de club hebben ervoor gezorgd dat we het dit jaar anders gaan aanpakken. Het wordt weer een wat kleinschaliger weekend van en voor de leden, om te klimmen en gezellig samen te zijn vóór de zomer begint. Uiteraard met partner en kinderen als die mee willen komen, maar daarnaast niet meer de grote groep extra introducées die elk jaar meekomen en geen intentie hebben om lid te worden. Dus geen extra bevriende families etc.
Laat niemand zich beledigd voelen alsjeblieft, het is een beslissing die op een Keigel genomen is en waar heel wat mensen al jaren voorstander van blijken te zijn.

HET PROGRAMMA
0 Aankomst op zaterdag, zelf een lunchpakketje meenemen.
0 Klimmen in de groeve, het hele materiaaldepot van Speleo Limburg, en mogelijk ook andere afdelingen, wordt meegenomen en de koorden worden uitgehangen door de aanwezigen.
0 Voor onze nieuwe leden die momenteel een mini-cursus volgen, zal er gezorgd worden voor instructeurs, zodat zij tijdens dit weekend stevig kunnen klimmen.
0 Er wordt een zogenaamd Speleo a la Carte aangeboden, door enkele leden die zich hiervoor willen inzetten. Dit houdt in dat je vooraf kunt aangeven aan welke technieken je graag wat extra aandacht zou willen besteden. Hier wordt een inventarisatie van gemaakt en vervolgens zoveel mogelijk aan de vragen voldaan.
0 Gert Jan van Pelt zal ook dit jaar weer een stand opbouwen van Canyonstore met speleo- en canyonsspullen. Als je specifieke wensen hebt (qua artikel of maat) , laat het hem dan vooraf weten, dan kan hij het meenemen. Zie hiervoor onderaan zijn contact gegevens.
0 Voor niet-klimmers is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid lekker in het bos te gaan wandelen, in de groeve in het zonnetje te zitten, uitgebreid naar de klimmers te kijken…….. en alle hulp bij het klaarmaken van BBQ, salades maar ook het ontbijt etc is heel welkom!
0 ’s Avonds is er barbecue (zoals altijd zorgen wij voor het eten maar de drank neemt iedere deelnemer zelf mee).
0 Aansluitend aan de barbecue is er altijd een groot kampvuur tot in de kleine uurtjes. Dit hangt natuurlijk af van de bereidheid van deelnemers om zelf hout mee te nemen. Ga dus thuis maar eens lekker wandelen en verzamel droog hout. Neem het mee naar het klimweekend (jullie hebben vast meer plaats over in de auto dan de organisatie) dan hebben we ter plekke genoeg voor een gezellig kampvuur!0 We hebben dit jaar nòg niets geregeld met betrekking tot muziek. Omdat er vorige keer een vreemde discussie is ontstaan over al dan niet muziek, willen we dat nu vooraf duidelijk hebben. Het zijn immers niet alleen de mensen die graag muziek willen die zich bij ons laten horen, ook heel wat mensen die graag gewoon bij het kampvuur zitten en kletsen met andere deelnemers. Dus leden kunnen hieronder hun wensen kenbaar maken. Er is gekozen om dit enkel bij de clubleden neer te leggen om te voorkomen dat we zo meteen met hele families gaan stemmen terwijl de kinderen vroeg in bed liggen..
0 Op zondag is er ontbijt (ingekocht door de organisatie) en kan er nog tot minimaal 14.00 uur geklommen worden. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om gelijk te beginnen met het afbreken van de stellingen. Communiceer dit met de organisatie!
0 Overnachten gebeurt in en rondom de groeve, vrij kamperen. Er zijn dus geen voorzieningen zoals toiletten, water etc. In de aanloop naar de groeve zijn een beperkt aantal plekken voor tenten en auto’s. In elk geval moeten de bus van Jan met het materiaaldepot en de auto’s van de organisatie daar kunnen staan, omdat er anders te ver met alles gedragen moet worden. Andere auto’s, campers worden buiten de slagboom geparkeerd, tenzij na overleg met de organisatie een plek beschikbaar is. Tenten kunnen hetzij hier, hetzij op een veldje boven de groeve worden opgezet. Zie m.b.t. de kampeerplaatsen ook bij technische en organisatorische details onderaan.
0 Voor meer informatie, zie ook de groeve website:http://www.speleoviavlg.be/vlgfr/index1.html

AANMELDING / INSCHRIJVING:
Mail tot uiterlijk 15 juni 2016 met de organisatie via deze mailadressen:
jolanda.spronck@gmail.com
verbruggen.dennis@gmail.com
john.van.soest@scarlet.be

Geef het aantal deelnemers en de namen door en geef aan of het voor het hele weekend is of voor een deel ervan (partners en/of kinderen die willen klimmen moeten verzekerd zijn en het begeleiden gebeurt door het lid zelf, deze zorgt ook zelf voor helm en klimset)
Geef ook duidelijk door wat je op de barbecue wenst: alleen vlees; combinatie vlees/vis; alleen vegetarisch; of combinatie vega/vis. Laat het niet aan ons over om te raden wat jij wilt eten! Voor degenen die het interesseert en omdat er eerder wel eens vragen over gesteld zijn: het bbq-vlees is zoals altijd biologisch, de vis is duurzaam.
Stuur dus de volgende gegevens en keuzes naar de organisatie:
*Naam lid Speleo Nederland:......................
*Ik neem de volgende familieleden mee:............................
*Deze zijn lid van SN of geen lid
*100% vlees of Combi vlees & vis of 100% vegetarisch of Combi vega & vis
*Speleo a la carte: ik wil graag de volgende techniek leren/extra oefenen:...............................
(te denken is aan redden van het koord, speciale equipeertechnieken etc)
*ja, ik wil disco / nee, ik wil alleen kampvuur
Geen inschrijving betekent in elk geval : geen eten!
Afmelding na 1 juli of niet komen, ook met goede reden, betekent dat je toch moet betalen!! We hebben dan immers ingekocht en besteld.
KOSTEN:
De kosten bedragen:
- Leden Speleo Nederland € 14,00
- Niet leden € 16,00
- Kinderen t/m 12 jaar € 9,00
In de kosten zitten: de huur van de groeve, barbecue, en ontbijt. We krijgen subsidie van Speleo Nederland voor de klimmers, maar moeten verder de kosten zelf dragen. Als er geld over zou blijven, gaat dit naar Speleo Limburg, en wordt er een leuke Keigel of andere activiteit mee bekostigd.
Betaling gebeurt door het geld over te maken naar John van Soest ,
Iban BE25 3770 7257 0282 (BIC BBRUBEBB), onder vermelding van je naam en “klimweekend”
Het geld kan vanaf 15 mei overgemaakt worden (niet eerder omdat deze rekening dan voor een speleotocht gebruikt wordt), en moet uiterlijk 15 juni op de rekening staan!
KORTE ROUTEBESCHRIJVING:
Limburgers: A2 Maastricht – Luik - Namen (E42) - Dinant (E411). Afslag Philippeville (N97), vlak vóór Philippeville richting Givet (N40).
Hollanders: Vanaf Antwerpen via Brussel en Charleroi, en dan over de N5 naar Philippeville. Afslag Philippeville, de N97 (richting Dinant) volgen om het stadje heen, en dan de N40 richting Givet.
Allen: In Villers le Gambon rechtsaf richting Merlemont, dwars over fabrieksterrein rijden en alsmaar rechtdoor. In bocht parkeren bij de ingang naar de groeve.
WAT MOET JE MIMIMAAL MEENEMEN:
Tent, slaapzak, slaapmatje, campingstoeltje/tafeltje, hoofdlampje, water om te drinken en je te wassen, pleepapier en toiletspullen, mok, bord, bestek, (fris)drank, lunchpakket voor zaterdag, klimspullen en helm. En hout!
Voor de Via-ferrata, denk aan je klettersteigset en aan de Tandem (Blauwe of Gele).
Tot op het klimweekend!
Dennis, John en Jolanda
Technische/organisatorische Details:
0 Tijdens de afgelopen 2 klimweekenden zijn er koorden afgeschreven wegens stevige beschadigingen. De Materiaalmeesters ter plekke hebben beoordeeld dat dit hoogstwaarschijnlijk door verkeerd gebruik van de Petzl Stop gebeurd is. Wij willen hierover géén discussie, wij zijn de organisatie van het weekend en beslissen niet over het koord.
Maar het koord is van en voor ons allemaal (en beschadigingen/verliezen worden betaald door het klimweekend) dus naar aanleiding van het bovenstaande is hier het dringende verzoek om je Petzl Stop of gelijkaardig apparaat thuis te laten en een gewone afdaler te gebruiken.
Nogmaals, er was al eerder discussie hierover: don't shoot the messenger!
0 Omdat we als organisatie toch graag onze tenten een beetje centraal willen hebben staan in verband met bereikbaarheid, mogelijkheid om info te krijgen etc, reserveren we bij deze het kleine veldje links in de haakse bocht van het pad naar de groeve. Voor mensen met kleine kinderen worden de plekken langs het pad zelf gereserveerd, zodat hun tenten binnen de slagboom en dicht bij de groeve staan voor het geval de kinderen wat eerder naar bed gaan.
0 Er komen steeds meer mensen op vrijdag.. Hou rekening met het bovenstaande over de kampeerplaatsen en met het feit dat er ook op zondag genoeg mensen moeten zijn om de boel op te ruimen, te desequiperen etc. Ook wordt aan iedereen gevraagd om bij het verlaten van het klimweekend, afval mee te nemen en dit in het dorp in een container te dumpen. Als de laatsten opeens geconfronteerd worden met een hele stapel vuilniszakken, wordt het moeilijk dit nog in de al overvolle auto's te krijgen.
0 Het equiperen en desequiperen gebeurt zoals altijd door de aanwezigen.
Er zal iemand fungeren als coördinator, deze bepaalt welke stellingen wanneer en door wie en met welke koorden geëquipeerd en gedesequipeerd gaan worden. Meld je dus vooral, zowel als mogelijke coördinator, maar ook als equipeur/desequipeur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten