maandag 7 juni 2010

Basiscursus Speleologie

Let op hij komt er weer aan de basiscursus Speleologie.
Zie de agenda voor datums, we beginnen 28 augustus met een introductiedag ergens centraal in nederland.


Nadat je met één of meerdere introductietochten bent mee geweest, kan je besluiten om lid te worden van Speleo Nederland en de basiscursus Speleologie te volgen.
Het opleidingsconcept van Speleo Nederland is gebaseerd op een persoonlijke benadering en het opleiden van speleologen in kleine aantallen van ca. 10 deelnemers per cursus.
Bovenal staat plezier hebben in de speleologie bij ons hoog in het vaandel. Daarom worden de opleidingen bij Speleo Nederland verzorgd door mensen met een grote passie voor de speleo-sport. Met een gedegen speleo-opleiding zal jij, net als velen voor jou, speleologie gaan ervaren als een ontspannende sport met de mogelijkheid om een geheel nieuwe wereld te ontdekken.De basiscursus Speleologie bestaat uit 5 weekenden in België
Tijdens de weekenden worden de technieken met klimkoorden zoals abseilen, klimmen enzelfreddingstechnieken behandelt. Het oefenen gebeurt buiten aan de rotswanden van een groeve of een natuurlijke rotsformatie. Ieder weekend wordt ook een grot bezocht.Tijdens de cursus zullen de begeleiders ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk verschillende grotten worden bezocht.
Daarnaast wordt tijdens de weekenden ook aandacht gegeven aan het ontstaan van grotten, het leven in grotten en natuurlijk de veiligheid tijdens het grotten.
In het laatste weekend worden alle technieken nogmaals herhaald en wordt er gekeken of je zelfstandig als speleoloog kan gaan grotten.


Wat heb je nodig tijdens de basiscursus Speleologie?
Allereerst moet je in bezit zijn van een lidmaatschapskaart van Speleo Nederland. erder zijn in eerste instantie een paar laarzen, oude kleding en een oud regenpak of overal voldoende. Daarnaast heeft iedere cursist een persoonlijke “leeflijn” nodig. De kosten hiervoor zijn ongeveer 15,00 euro. Het klim- en afdalingsmateriaal en een helm met verlichting kan tijdens de cursus van de vereniging worden geleend.

Meer informatie!

Heb je nog vragen of aanmelden kan bij Ed Verstraaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten