zondag 31 oktober 2010

Trou des Charrues en Carrière Souterraines des Grands Malades

Na een kleine zoektocht in Beez kwamen we aan bij Club Alpine Belge, nu nog de ingang van Trou des Charrues vinden.
We beginnen een stuk bos uit te kammen, autobanden, koelkasten, oude vaten en een reddingsdeken wijzen ons de weg! We zitten warm, boven aan een modder helling steekt een stuk Kars uit met een spleet er in, gevonden.

Terug naar de auto omkleden, keiharde muziek komt ons tegemoet. 2 klimmers zijn zich ook aan het omkleden. Na een praatje met de klimmers lopen we terug naar de ingang, Jolanda wurmt zich als eerste door de spleet, ik volg.

Droge modder leidt ons naar een afdaling, ik hang de stelling uit en daal af tot in de Carrière Souterraines des Grands Malades.

De pikzwarte steengroeve slurpt ons licht op en elk woord dat je spreekt gaat als een echo door de zaal, we maken een flinke ronde in Grands Malades. Ongelooflijk wat hier allemaal te zien is, menige grot zal hier jaloers op zijn.

Parels, spiegeleieren, kleine sinterbekkens, stalagmieten en vele andere vormen.


Na een dikke 2 uur verlaten wij de steengroeve en de grot, tot onze verbazing zijn er nu een 20 tal klimmers aanwezig. Ook de klimmers kijken verbaast als wij uit de struiken komen. Jolanda maakt nog een praatje met een van de klimmers, de klimrotsen zijn zeker geschikt om je touwtechnieken te oefenen!

Al met al is dit tussendoortje zeker de moeite waard.

>Meer foto's<

1 opmerking: