zondag 6 maart 2011

Elke 3e vrijdag van de maand een afdelingstocht

Februari "Abime de Beaumont"


Tijdens de afdelingstocht van februari hebben we nog een keigelprogramma gemaakt, Arend heeft geheel vrijwillig zijn filmcamera ter beschikking gesteld en peter een lamp. Arend gaat de ruwe (en ruw is het geworden!) versie op één van de komende keigels laten zien. Leuke details: Charl laat van schrik in de knik de sleepzak met een hele bups musketons vallen, deze was eerder beneden dan charl..


Foto: D.Verbruggen
 Arend had zowel op de heenweg als de terugweg enige problemen met de beruchte knik, iets met benen omhoog of omlaag. En tom, de jonge garde, was niet te bewegen (letterlijk) om de ezelsrug met traverse uit te hangen, hij laat liever de ouden van dagen (gemiddelde leeftijd was toch zeker 49 jaar) voorgaan. Rene heeft een nieuwe afdaling ontdekt, Puit Rene, we moeten alleen nog een keer terug om een paar spits te kloppen. En ikzelf..tja je gaat je eigen "blunders" natuurlijk nooit breeduit op het blog zetten. Ik was hem stiekem ook een beetje aan het knijpen voor de knik, inmiddels toch ook niet meer zo heel actief, alweer een tijdje geleden dat ik daar geweest was, misschien een maatje meer etc etc. Naar beneden ging het wel, hoewel ik toch serieus de indruk had dat het allemaal wat smaller was dan vroeger. En naar boven had ik de taak op me genomen om Pedro te begeleiden. Die had eigenlijk geen begeleiding nodig maar ondertussen had ik dus alle tijd en geen snelle typetjes achter me. Dat scheelt!


Kortom een gezellige tocht, niet in de laatste plaats vanwege de afsluiting in een bistrootje dat inmiddels in de late uurtjes was omgedoopt tot disco. Een waalse blondine bracht de conversatie in onze (veelal mannen-)groep op hol, ik ving iets op van schroefdraad etc

Uiteindelijk zochten we om 04.00 uur 's ochtends ons bed op.

Door: Jolanda Spronck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten