woensdag 3 oktober 2012

Overlijden Eline Lindeman

Door: Henk Goutier
Op 27 september 2012 is Eline Lindeman, oud-lid van Speleo Nederland op 60-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekte. In de beginjaren van Speleo Nederland was zij een zeer actief speleologe in haar afdeling Speleo Limburg. Met een min of meer vaste groep waaronder ook haar ex-man en zus en zwager ondernam ze vele grottentochten en nam ze ook vaak deel aan klimweekenden e.d..
Daarbij ontzag zij zichzelf niet en zat ze regelmatig onder de blauwe plekken. Na zo'n weekend zei ze dan lachend: "Mijn patiënten zullen wel denken wat doet die in godsnaam in haar vrije tijd?
In een tijd dat skiën in de Alpen al heel wat was ondernam zij met haar vrienden langlauftrektochten door de wildernis van Canada. Van beroep was Eline revalidatiearts met als specialisatie beroerten en spierziekten. Op 1 maart 2003 werd zij benoemd tot hoogleraar revalidatiegeneeskunde in het UMC Utrecht. Betrokken en zorgzaam voor anderen, stoer voor zichzelf laat ze een leegte achter in het leven van haar dierbaren en allen die haar hebben gekend

1 opmerking:

  1. Namens Speleo Limburg wensen wij de familie en alle andere betrokkenen veel sterkte toe!

    BeantwoordenVerwijderen