vrijdag 6 oktober 2017

Savonnieres 2017

Door Ilse DiscoIk kwam vrijdag morgen aan. Ik was hier nog nooit eerder geweest dus was erg nieuwsgierig hoe het uitzag en hoe het weekend zou worden. 
We begonnen met uitladen en liepen naar de ingang. Ik vond het mooi en creepy tegelijk. 


Toen we verder de groeven inliepen was het enige dat ik kon zien een lange zwarte gang. Toen we bij onze kampeer plek waren begonnen we met opbouwen. We begonnen met het opbouwen van de “kantine”. Wat ik alleen niet had verwacht was dat iemand een boormachine bij zich had. Waardoor alle dingen werden op gehangen aan ankerpunten. 

Later die dag gingen we naar de Sonette. Hiervoor moesten we pijlen volgens op de muur. Elke grot had zijn eigen pijlen op de muur. De grot begon met een klein stuk berg op en daarna een 30m put naar beneden. Dit was ongelofelijk mooi om te zien. Later in de grot kwamen we erachter dat de topo niet klopte. We hadden te weinig spullen en moesten dus terug naar boven. 

Later toen we terug bij ons kamp kwamen, heb ik geleerd over iets heel speciaals namelijk: tubifex (eigen risico om het op te zoeken). ’s Avond hebben we gezellig samen paella gegeten. Later op de avond hebben we gezellig samen gezeten. Ook werden er spookverhalen verteld. Wat altijd fijn is als je in een grote donkere groeve moet slapen
De volgende dag zijn we naar de Avenir gegaan. Dit vond ik een hele mooie grot. Er liep een beek doorheen, waardoor er watervallen waren en hele mooie uitgesleten stukken. En helemaal onderin was een heel lang smal modderig pad. Dit heb ik helemaal gelopen en toen kwam ik er helemaal onder de modder uit. 


’s Avond hebben we spaghetti gegeten. Daarna hebben we gewandeld door de groeve. Hierbij ik veel mooie en aparte dingen gezien. Zoals een houten emmer die langzaam gevuld werd met kalk. 


Ook een schacht naar boven waarvan de randen met kalk afgezet waren. Er stond naast de schacht een fles die helemaal verkalkt was.


Zondag ben ik naar de naar de Besace geweest. Met een doorweekt onderpak door de Avenir. Dit was erg koud maar wel leuk. De Besace was vooral veel putten. We gingen helemaal naar beneden totdat we erachter kwamen dat we een afslag gemist hadden en we dus niet helemaal beneden waren. Deze grot zou ik graag nog een keer opnieuw willen doen. Toen we terugkwamen was het helaas alweer tijd om in te pakken.

Ik vond het een geweldig weekend en zou graag vaker hier terugkomen.
Ilse Disco


Geen opmerkingen:

Een reactie posten